Van Cleef & Arpels opent aan de 'P.C.' in Amsterdam

Het juweliershuis Van Cleef & Arpels opent naar verwachting medio dit jaar haar deuren van de winkel aan de P.C. Hooftstraat 140 Amsterdam. 

De winkelruimte heeft een totale oppervlakte van circa 600 m², bestaande uit de begane grond, kelder en eerste verdieping, en kenmerkt zich door een unieke gevel van 13 meter breed, ontworpen door UNStudio. Op voetgangersniveau is de gevel gemaakt van op maat gegoten roestvrijstalen bakstenen met glazen inlays, op de tweede verdieping gaat hij weer over in het antracietkleurige metselwerk van een traditioneel Nederlands herenhuis.

Van Cleef & Arpels is opgericht in 1896 door de Nederlandse diamantslijper Alfred van Cleef en de Franse Salomon Arpels. Het bedrijf heeft meer dan 155 boetieks wereldwijd en maakt onderdeel uit van het beursgenoteerde, luxe conglomeraat Richemont.

B&O Retail vertegenwoordigde de verhuurder in deze transactie, de huurder werd vertegenwoordigd door Cushman & Wakefield. Tussen partijen zijn marktconforme condities overeengekomen.