Hotelketen The July verwerft voormalige Holiday Inn in Amsterdam Zuid

De Amsterdamse hotelketen The July zet zijn expansie voort met de overname van het voormalige Holiday Inn Amsterdam Zuid.

 

Na grondige renovatie van het gebouw aan De Boelelaan 2 in de wijk Buitenveldert wordt dit het zevende hotel van de keten. “We zijn zeer blij met deze nieuwe mijlpaal, onze vierde locatie in Amsterdam, naast onze locaties in Londen, Dublin en Lissabon”, zegt CEO Alexander Goad. “Deze aankoop en renovatie sluit perfect aan op onze missie om de wijken waarin we actief zijn te dienen, naast het bieden van een flexibel verblijf aan moderne reizigers en professionals voor een kortere en langere periode.”

Het pand aan de rand van Amsterdam Zuidas werd eind jaren zestig ontworpen door A. Bodon en J.H. Ploeger. The July wil het modernistische ontwerp van het pand behouden. Het doel is om de charme en klasse van het ooit befaamde pand te versterken, hotelkamers te transformeren naar ruime appartementen en co-working- en wellnessruimtes te creëren. Daarbij wordt gestreefd naar een bijzonder duurzaam gebouw met een Breeam-certificaat.

In november 2023 is The July omgedoopt van City ID. Het hotel werd overgenomen van Invesco Real Estate. De aankoop en herontwikkeling is gefinancierd door ABN Amro. The July is bij deze transactie geadviseerd door Lexence en EY. De verkoper werd geadviseerd door Taylor Wessing, PWC en CBRE.

img
Redacteur
Profiel