Hudson's Bay tekent voor Beursgallery Rotterdam en Maastricht

Hudson’s Bay Company (HBC) heeft nieuwe huurovereenkomsten voor twee locaties in Nederland getekend. Het gaat om de Beursgallery te Rotterdam (Hudson's Bay en Saks Off 5th) en Grote Staat in Maastricht (Hudson's Bay).

Voor de winkels in Rotterdam en Maastricht heeft HBC nieuwe langlopende huurovereenkomsten gesloten voor bijna 37.300 m². HBC start op 1 februari met de verbouwingen.

HBC heeft een lange termijn huurovereenkomst met Allianz Real Estate gesloten voor de Beursgallery, Hoogstraat 185 in Rotterdam. De toekomstige Hudson’s Bay-winkel zal worden gevestigd op het Beursplein, in het centrum van de havenstad. De 23.800 m² winkel met vijf verdiepingen zal zijn gelegen in het hart van het winkelgebied, naast de populaire ‘Koopgoot’ en dicht bij de beroemde Markthal. Naast de Hudson’s Bay-winkel zal HBC op dezelfde locatie ook een Saks Off 5th-winkel openen.

Voor Grote Staat 5 in Maastricht heeft HBC een huurovereenkomst gesloten met IEF Capital Berlage. Het gebouw ligt in het hart van het A1-winkelgebied in Maastricht met een entree aan de Grote Staat. Na de renovatie zal de 13.500 m² grote Hudson’s Bay-winkel het gehele pand beslaan. 

De twee nieuwe locaties (3 winkels) zijn in aanvulling op de eerder aangekondigde 13 locaties. In totaal beslaan de contracten 208.760 m² en bestaan ze uit 14 Hudson’s Bay-winkels en 2 Saks Off 5th-winkels. Zoals HBC eerder bekend maakte, is de onderneming voornemens de Nederlandse markt te betreden en tot 20 nieuwe warenhuizen te openen. HBC zal bij deze uitbreiding naar de Nederlandse markt gebruikmaken van zijn bestaande Europese infrastructuur en zal twee nieuwe winkelformules introduceren.