Dak Groot Handelsgebouw wordt evenementenlocatie

Het dak van het Groot Handelsgebouw in Rotterdam wordt getransformeerd tot dynamische evenementen locatie, The Rooftop at GHG.

In samenwerking met Révolt, de pionier in innovatieve evenementen in Rotterdam, worden de zalen en terrassen van het voormalige horecabedrijf Engels omgetoverd tot een bruisende hub voor evenementen en publieksactiviteiten. De Amerikaanse vastgoedbelegger Jamestown, eigenaar van het Groot Handelsgebouw, zet zich sterk in voor de verdere activatie van het Rotterdamse icoon uit de wederopbouw (1953) voor bedrijven en publiek. 'Wij streven ernaar om de erfenis van het Groot Handelsgebouw voort te zetten voor een nieuwe generatie met site-activaties en programmering die passen bij de rijke geschiedenis van het gebouw, terwijl het ook de huurders en de omliggende gemeenschap bedient', aldus Thomas Sandlin, hoofd Asset Management Europa bij Jamestown.

Minigolfbaan op het dak

Jamestown heeft ruime evaring met het reactiveren van monumentale gebouwen. Ook iconische locaties als Chelsea Market in New York, Ponce City in Atlanta en Ghirardelli Square – aan de voet van de Golden Gate Bridge in San Francisco – en Collins Avenue in Miami Beach zitten in het portfolio. Op het dak van Ponce City Marke -het Skyline Park- vindt men onder meer een cocktailbar en een minigolfbaan.

Lees ook: Een kantoor waar je ook je kind mee naartoe neemt

Bij wijze van proef had het GHG in jubileum jaar 2023 het dak al een halfjaar opengsteld voor de lokale gemeenschap, waarbij er een tijdelijke speelhal was gerealiseerd en je kon eten en drinken en genieten van het uitzicht op de rest van Rotterdam en omgeving. Bij het definitieve concept kan The Rooftop at GHG worden getransformeerd naar elk type evenementenruimte. De bovenste verdieping heeft diverse binnenruimtes met vrij indeelbare zalen varierend van 120, 500 en 700m2 en terrassen van 40 tot 200m2, 

Vanaf mei dit jaar zal The Rooftop at GHG zijn eerste evenementen verwelkomen.