Hudson’s Bay pand aan Rokin opgeleverd

Op vrijdag 11 november 2016 werden de nieuw gebouwde panden aan het Rokin door Van Wijnen opgeleverd aan Ivy Group.

In september 2016 werd pand 21 al opgeleverd en op 11 november 2016 pand 49. De panden worden betrokken door Hudson’s Bay. Na de afbouw en inrichting zullen zij hun intrek nemen aan het Rokin.

Bij aanvang in april 2015 was de opdracht: sloop het bestaande Fortis-bankgebouw bij de Dam en bouw op de bestaande kelder twee constructief onafhankelijke warenhuispanden met een bruto vloeroppervlak van 12.000 m², met nauwelijks bouwterrein. Houd rekening met de omgevingseisen, zoals de directe nabijheid van diverse hotels en het stijgpunt Rokin van de Noord/Zuidlijn in aanleg.

Als bijkomende uitdaging moesten er extra funderingsvoorzieningen onder de bestaande kelder worden aangebracht. Om dit te kunnen realiseren werden in het kader van de grondwaterkering voorzieningen getroffen door middel van waterglas injecties en groutkeringen; tevens werd het bouwterrein doorsneden door een later toegevoegde verbinding met metrostation Rokin.

Door architect Rijnboutt, Van Wijnen en onderaannemers is het ontwerp voor de twee winkelpanden volledig 'gebimd'. Dit betekent dat het ontwerp, de voorbereiding en productie op basis van een 3D Bouw Informatie Model heeft plaats gevonden.