Necron koopt DC van Borghese in Ridderkerk

Necron Group heeft een nog te bouwen distributiecentrum in Ridderkerk gekocht van Borghese Logistics. Het built-to-suit logistiek warehouse is op voorhand reeds volledig verhuurd. 

Nog voor de zomer zetten Gerard van Liempt, CEO van Necron Group, en Rutger-Jan van Broekhoven, Director Real Estate Development bij Borghese Logistics, hun handtekeningen onder de koopovereenkomst voor de nieuwbouwontwikkeling aan de Laurierweg op Dutch Fresh Port, Nieuw Reijerwaard (Ridderkerk).

Deze logistieke ontwikkeling, op een terrein van ca. 7,3 hectare, omvat circa 55.600 m2 BVO en bestaat uit een warehouse van circa 35.500 m2, een kantoorruimte van ca. 4.200 m2 en een mezzanine van ruim 12.000 m². Daarnaast zijn er 625 parkeerplaatsen, voor auto’s en 60 parkeerplaatsen voor vrachtwagens en worden er 54 loading docks gerealiseerd. Het pand, dat het duurzaamheidscertificaat BREEAM ‘Excellent’ krijgt, zal voorzien zijn van ca. 3 megawatt aan zonnepanelen.

'We zijn zeer verheugd met deze mooie forward funding deal met Borghese die ons in staat stelt om alweer onze derde ontwikkeling op Dutch Fresh Port, Nieuw Reijerwaard in gang te gaan zetten', aldus Necron-CEO Van Liempt. In 2022 ronde het een cold storage center voor R&M Forwarding af, recent werd het tweede gebouw van R&M op NIeuw Reijerwaard in aanbouw genomen.

Lees ook: Nieuw Reijerwaard nu voor twee derde vol

'De transactie met Necron Group onderstreept voor ons dat de investeringsmarkt voor logistiek en industrieel vastgoed zich duidelijk heeft hersteld en de weg naar boven weer heeft gevonden', aldus Van Broekhoven.

De bouw van het DC zal begin 2025 starten. Het pand, getekend door Bessels architecten & ingenieurs, zal gebouwd worden door Pleijsier Bouw en de directievoering zal in handen zijn van advies- en projectmanagementbureau Drees en Sommer Netherlands. De oplevering staat gepland voor medio 2026.