Start revitalisatie laatste fasen Kwinkelier in Bilthoven

Vorige week had de officiële starthandeling door Wethouder Anne Marie ’t Hart plaats voor de realisatie van de laatste fasen van De Kwinkelier, waarmee de revitalisatie van het centrum wordt afgerond.

De ontwikkeling markeert het laatste hoofdstuk in de transformatie van het winkel- en woongebied De Kwinkelier in Bilthoven door RPD (Royal Properties Development). Fase 4 en 5 omvatten de nieuwbouw van appartementen en woningen, inclusief commerciële ruimtes op de begane grond.

Op het terrein naast Lidl worden 24 huurappartementen gebouwd, onderverdeeld in 16 tweekamerwoningen en 8 driekamerwoningen, evenals 7 grondgebonden woningen. Op de begane grond komt een plint met 8 winkelunits. Aan de voorzijde bij de Sperwerlaan komt een woongebouw bestaande uit 6 woonlagen met in totaal 23 driekamerwoningen, bestemd voor verhuur.

Overdekt

Het bewonersparkeren wordt gefaciliteerd in de garage. In het winkelgebied komt een overdekte passage met een lift, een tapis roulant en een gewone trap, die leiden naar de parkeergarage. In de passage is ruimte voor 4 winkels en 1 horecaruimte met een terras op het plein.

De werkzaamheden door bouwonderneming BVR zijn volgens planning in augustus 2024 van start gegaan, waarbij de sloop en voorbereidende werkzaamheden voor fase 4 en 5 inmiddels in volle gang zijn. De oplevering van het geheel staat gepland voor eind 2026.

 

Laatste nieuws

Evenementen