Tres Invest realiseert campusgebouw op Leerpark Dordrecht

Het Dordtse vastgoedbedrijf Tres Invest laat in eigen stad een campusgebouw neerzetten op het Leerpark. Op de eerste verdieping komt een sportschool.  

Het nieuwbouwcomplex Campus O3 bestaat uit twee bouwlagen op het kavel 6A2 op het Leerpark aan de Max Gootelaan. Op de eerste verdieping wordt een Health & Fitness club van Basic-Fit gevestigd met een 15-jarige huurovereenkomst. 

De begane grond is bestemd als bedrijfsruimte en bestaat uit 12 units met een oppervlakte van 84 m2 tot 120 m2 die onderling gecombineerd kunnen worden zodat er eventueel ook grotere units tot 754 m2 gecreëerd kunnen worden. Constructief is rekening gehouden met een PVE installatie op het dak voor de exploitatie van zonne-energie. Het dakvlak kan voor die exploitatie worden verhuurd. Op eigen terrein worden 17 parkeerplaatsen gerealiseerd.

'De hallen zijn nu uiteraard nog leeg maar kunnen in verhuurde staat verkocht worden', vertelt Pieter van Loon namens Tres Invest. 'Er is veel vraag naar deze hallen die dicht bij het centrum zijn gelegen en direct nabij de afslag bij de N3. De gebruikers van de hallen dienen leer-werkbedrijven te zijn om het gedachtengoed van het Leerpark te ondersteunen.' Na oplevering zal Tres Invest het gebouw in zijn geheel of in twee delen verkopen als beleggingsproduct. 

De gebiedsontwikkeling Leerpark Dordrecht, waarbij Heijmans de kar trekt, is een initiatief van de gemeente Dordrecht, het Da Vinci College en het bedrijfsleven en ligt dichtbij het geografische hart van Dordrecht. De campus is ontsloten met directe toegang tot de N3 en openbaar vervoer. Ook is er een treinstation gepland. De campus moet de samenwerking bevorderen tussen bedrijven in en rond Zuid-Holland Zuid door kennis en faciliteiten te delen, samen nieuwe ideeën te ontwikkelen, initiatieven te starten en andere bedrijven aan te trekken die het ecosysteem verder versterken.

Op het Leerpark zijn twee vmbo-scholen, het ROC da Vinci College en het hoger onderwijs van Smart Delta Drechtsteden gevestigd waar vakprofessionals worden opgeleid in samenwerking met het bedrijfsleven. Innovatieve concepten als de Duurzaamheidsfabriek, het Drechtsteden Ondernemerscentrum (DOC) en het ZorgInnovatiecentrum zijn ook onderdeel van de campus. Ook zijn er woningen, sportfaciliteiten en detailhandel in het gebied gerealiseerd.

De omgevingsvergunning voor Campus O3 is inmidddels verstrekt. De bouw, door Hercuton, start eind dit jaar. Medio 2025 is de oplevering voorzien.