Van Wijnen ontwikkelt nieuwe woonbuurt in Nieuwkoop

Buurtontwikkelaar Van Wijnen heeft de tender voor de nieuwe woonbuurt Buyteleven in Nieuwkoop (Zuid-Holland) gewonnen. Er komen ongeveer 164 woningen. 

Van Wijnen ontwierp samen met Faro Architecten,  Groosman architecten en Feddes/Olthof Landschapsarchitecten het plan dat bestaat uit zes groene eilanden. Ieder eiland krijgt een eigen identiteit én verbonden aan een eigen levensstijl. Het buitenleven en de ontmoeting tussen buurtbewoners staat overal centraal. Om alle bewoners te verbinden richten de initiatiefnemers het 'Buurtschap Buyteleven' op.

Lees ook: Domweg gelukkig op het platteland

Van Wijnen bouwt  164 woningen in verschillende prijsklassen, een aanvulling op het totaal van 290 woningen in het plangebied Buytewech-Noord.

Wethouder Ines de Ridder: 'We hebben in de beginfase van het project veel input opgehaald bij omwonenden en belanghebbenden voor de inrichting van dit gebied. Er is zorgvuldig gekeken naar een opzet voor een gemengde wijk, met woningen voor elke levensfase en situatie. We willen een duurzame, klimaatbestendige omgeving creëren die zelfvoorzienend is, maar ook veilig en goed bereikbaar.'