Allsafe neemt locatie van failliet Boxx over

Allsafe Mini Opslag neemt officieel een nieuwe vestiging in de Weesperstraat in Diemen over. Het betreft een vestiging van Boxx, dat eerder dit jaar failliet werd verklaard. 

Dit is de 44e locatie van Allsafe in Nederland en de 5e in de regio Groot-Amsterdam, waarmee de snelst groeiende aanbieder van self-storage verder bouwt aan zijn ambitie om binnen 10 jaar naar 240 vestigingen te groeien.

Krappe woningmarkt

'De vraag naar flexibele opslagruimte groeit sterk', aldus Eric Stubbé, directeur van Allsafe. 'Door de krappe woningmarkt kiezen veel mensen ervoor om spullen die ze minder vaak gebruiken elders op te slaan, wat meer ruimte in huis creëert.'

Zakelijke huurders

Ook het aantal zakelijke huurders neemt volgens hem toe. 'Bedrijven met mobiele services gebruiken onze vestigingen als lokaal magazijn voor monteurs, en steeds meer webshops maken gebruik van onze logistieke hubs met handige fulfilmentopties.' 

Lees ook: Nederland kampioen self-storage

Gedupeerden bankroet Boxx

De overname in Diemen biedt een oplossing voor de vele gedupeerden van het faillissement van Boxx Opslagverhuur, die onzeker waren over de toekomst van hun opgeslagen bezittingen. Uiteindelijk wil Allsafe in Diemen nieuwbouw realiseren.