Kantoor wordt nieuw thuis voor 423 studenten

De Rotterdamse vastgoedontwikkelaar Leyten gaat een voormalig UWV-kantoor in de Maasstad transformeren naar woonruimte voor 423 studenten. New Benthem wordt de nieuwe naam. 

Het betreft voormalige UWV-kantoor aan de Benthemstraat 30, goed voor 21.000 m2 vloeroppervlakte. In juni van dit jaar kwam het in handen van Leyten. 

De gemeente Rotterdam heeft recent de omgevingsvergunning verleend voor de transformatie van het kantoor naar een wooncomplex voor studenten. Hiermee is een belangrijke stap gezet om nog dit jaar te kunnen starten met de realisatie.

In-huis communitymanager

New Benthem moet een integraal studentencomplex worden met 423 wooneenheden Bijzondere aandacht is er voor ontmoeten en het voorkomen van eenzaamheid onder de bewoners.  Zo zijn circa 30% van de woningen onzelfstandig en maken deze onderdeel uit van kleinere woongroepen met gedeelde keuken en zitkamer. Daarnaast komt er ruim 1.000m2 aan collectieve ruimtes in het gebouw krijgt het gebouw een in-huis communitymanager. 

Betaalbare segment

Het project speelt in op de grote vraag naar betaalbare studentenhuisvesting in de stad. Zo valt 65% van de woningen in het betaalbare segment voor studenten. In de plint van het gebouw komt circa 800 m² bedrijfsruimte met onder meer een kleinschalige horecagelegenheid.

Leyten zal het gebouw na oplevering in eigendom houden en langjarig gaan exploiteren.