MuseumLab krijgt vaste locatie in Den Haag Zuidwest

Het MuseumLab, een initiatief van Museon-Omniversum, krijgt een vaste locatie aan Het Zicht 61 in Den Haag in Den Haag Zuidwest.

Met de nieuwe, vaste locatie willen Museon-Omniversum en Staedion cultuur, natuur en wetenschap toegankelijker maken voor jongeren in de wijk. De culturele instelling zal de nieuwe locatie in project Ruimzicht samen met Staedion huisvesten, waarbij buurtbewoners meedenken over de programmering van MuseumLab.

‘Uit publieksonderzoek blijkt dat families uit deze wijk minder vaak musea bezoeken’, zegt Peter de Haan, directeur Museon-Omniversum. ‘Afstand, (reis)kosten en culturele verschillen zijn hier vaak de oorzaak van. Met de buurt De Zichten als locatie voor het MuseumLab willen we cultuur en wetenschap voor iedereen zo toegankelijk mogelijk maken.’

Staedion, dat zich naast het bieden van woningen, richt op het verbeteren van de sociale voorzieningen in de omgeving, is verantwoordelijk voor de uitbreiding van het MuseumLab. Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter van Staedion, licht toe: ‘Wonen gaat over mensen. Daarom bouwen we niet alleen woningen, maar ook aan een hechte gemeenschap en investeren we in maatschappelijke voorzieningen, zoals het MuseumLab, die een grote meerwaarde hebben voor de buurt.’

Project Ruimzicht is onderdeel van een van de grootste binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen van Nederland: de Dreven, Gaarden en Zichten, die Staedion met zijn partners gemeente Den Haag en Heijmans realiseert.