Tribes opent vestiging van 2400 m² in SOM-gebouw

De aanbieder van flexibele kantoorruimte Tribes zal aan het eind van het jaar haar derde locatie in Amsterdam openen in het SOM-gebouw aan de Claude Debussylaan op de Zuidas. Deze is 2400 m² groot. 

 

Het SOM-gebouw is eigendom van Union Investments Real Estate. De Duitse belegger kocht in 2014 dit pand en de naastgelegen kantoortoren ITO voor in totaal € 244 mln van het Duitse open-end fonds Hausinvest van Commerz Real. Het SOM-gebouw heeft een vloeroppervlakte van 15.000 m² bvo.

Tribes heeft in Amsterdam onlangs al vestigingen geopend in het Amstelgebouw, bij het Amstelstation, en in de ITO-toren op de Zuidas. Deze locatie naast het SOM-gebouw is ruim 3000 m² groot. Het vorig jaar opgerichte Tribes heeft nu 8 locaties in Nederland en één in Brussel. Het bedrijf mikt de komende jaren op 10 nieuwe vestigingen in Amsterdam en nog meer in Nederland en Europa.   

Chief en Founder van Tribes, Eduard Schaepman: ‘Na de Brexit is de flexibele markt enorm in opkomst, zeker in Amsterdam, de meest internationale stad van Nederland. Om alle business nomads van een werkplek te voorzien, wilden we graag een extra locatie openen.’

Het SOM-gebouw uit 2005, ontworpen door architectenbureau Skidmore Owings & Merrill, springt direct in het oog door de witte, roze, gele en oranje glaspanelen, die als openstaande luiken loodrecht op de gevel zijn geplaatst. Nog een bijzonder detail van het SOM-gebouw is de glazen wand in de top, die wordt onderbroken door een balustrade, waardoor het dak lijkt te zweven.

Savills adviseerde Union Investment Real Estate. JLL, DTZ en Savills traden bij deze transactie collegiaal op.