PMT koopt WTC Arnhem

Het Pensioenfonds Metaal & Techniek (PMT) is de nieuwe eigenaar van het kantoorgebouw WTC Arnhem - De Rijntoren.

Vermogensbeheerder MN heeft het kantoorgebouw WTC Arnhem - De Rijntoren namens PMT gekocht van Sechzigste Sachwert Holland. Het multi-tenant kantoorgebouw is gelegen aan het Centraal Station in Arnhem en omvat circa 10.836 m² verdeeld over de begane grond en 15 verdiepingen. Het kantoorgebouw wordt verhuurd aan 17 verschillende huurders en beschikt over een Energielabel A, waarmee het reeds voldoet aan de norm voor 2030. 

De aankoopprijs volgens het Kadaster bedraagt € 21,9 mln. Uit het Kadaster blijkt dat het kantoorpand in 2005 werd verkocht voor een bedrag van circa € 43,7 mln. De erpacht is afgekocht tot het jaar 2102 (voorafgaand aan de bouw vooreen periode van 99 jaar).
 
De aankoop van de Rijntoren sluit goed aan op het investeringsprofiel van PMT. Stations- en binnenstedelijke locaties in de beste 20 kantorensteden van Nederland vormen de kern van deze strategie. 
 
Met het Station Arnhem Centraal direct naast het kantoorgebouw en de onderliggende parkeergarage, is de Rijntoren zowel per openbaar vervoer als met de auto uitstekend bereikbaar. De Rijntoren is in 2005 tegelijkertijd met de naastgelegen Parktoren gebouwd en is onderdeel van het vernieuwde stationsgebied Arnhem Centraal. Het kantoorgebouw ligt tevens op loopafstand van het centrum van Arnhem.
Het kantoor is destijds ontwikkeld door Eurocommerce en ontworpen door UNStudio, het architectenbureau van Ben van Berkel. 

De koper werd geadviseerd door Savills (commercieel), Houthoff (juridisch), Peutz en Herman de Groot (technisch). De verkoper werd geadviseerd door Dentons Boekel (juridisch) en internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield (commercieel).