Onderwijsinstelling verhuist naar Kop van Zuid

Onderwijsinstelling Capabel Onderwijs en een aantal gelieerde maatschappelijke ondernemingen, waaronder Jan Arends, Max Ernst en Calder Werkt, verhuizen naar een nieuwe locatie in Rotterdam.

De partijen huren vanaf januari 2025 kantoorruimte aan de Posthumalaan 120. Het gaat in totaal om 4.684 m², verdeeld over zeven verdiepingen, plus 35 parkeerplaatsen. De huurovereenkomst wordt aangegaan voor een lange periode.
 
Het kantoorgebouw ligt in de moderne wijk Kop van Zuid, direct achter de Wilhelmina pier, een levendig gebied ten zuiden van de Erasmusbrug. In de omgeving zijn ook andere belangrijke onderwijsinstellingen te vinden, zoals de Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland en VAVO Rijnmond College.

Capabel Onderwijs biedt door het ministerie van OCW geaccrediteerde beroepsopleidingen, branche- en vakopleidingen en cursussen in maar liefst veertien vakgebieden: van Zorg & Welzijn tot Logistiek & Techniek en van ICT & Web tot Beveiliging & Veiligheid. Marcel Lekkerkerker, directeur bij moederbedrijf Calder Holding: ‘Met de verhuizing naar deze locatie geven we verder vorm aan het versterken van onze fysieke onderwijsruimten. De locatie midden op de Kop van Zuid sluit goed aan bij ons verzorgingsgebied en is bovendien perfect bereikbaar met het openbaar vervoer. Het gebouw zelf voldoet met A+EPC label aan onze duurzaamheidseisen en is na de verbouwing een prettige plek voor onze studenten en medewerkers.’
 
Met het vertrek van de Hogeschool Rotterdam op deze locatie heeft de gebouweigenaar nu weer een nieuwe huurder uit de onderwijssector gevonden.
  
Capabel Onderwijs werd bij deze huurtransactie geadviseerd door MADE Real Estate. Colliers adviseerde de eigenaar van het gebouw.