High-potentials 2017: Dirk Brounen, Tias

Prof. dr. Dirk Brounen heeft een deeltijdaanstelling als hoogleraar Real Estate Economics aan Tilburg University. De andere helft van de week is hij vicedecaan bij Tias.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 2, 28 februari 2017

Als je niet in het vastgoed was beland, dan...?
Op mijn 15e mochten mijn klasgenoten voorspellen wat ik zou gaan worden. De ene helft zag in mij iemand die op het podium mensen vermaakte, bijvoorbeeld als cabaretier. De andere helft zag in mij een zakenman die in een sportauto de financiële markt bestormde. Ze hadden dus allemaal gelijk: ik sta immers regelmatig op podia mensen te onderhouden met mijn verhalen over de financiële markt.

Welke competentie waardeer je het meest van jezelf?
Ik ben veel meer geboeid door mijn zwaktes dan mijn kwaliteiten. Omdat ik vrij snel denk, ben ik ongeduldig, soms te direct en ad rem, en heb ik moeite om genoeg ruimte te geven aan mensen met wie ik graag en goed werk. Ik hoop daar beter in te worden zonder dat ik trager hoef te gaan denken.

Meest gebruikte app?
Oei, ik ben waarschijnlijk de oudste 40-jarige van Nederland. Ik heb een papieren agenda, broodtrommel, luister de hele dag naar gesprekken op Radio 1, en speel in de weekenden thuis LP’s af. Ik wordt hierbij wel af en toe gestoord door whatsapp. Dat gebruik ik dus wel, maar niet echt van harte.

Bijzondere vastgoedinnovatie?
Ik ben oprecht gefascineerd door hoe internet- en data-applicaties de processen in de financiële en vastgoedwereld veranderen.

Wat neem je van je vakantie mee terug naar je werk?
Rust en ruimte voor nieuwe ideeën. Ook geven buitenlandse reizen me altijd een ander en fris perspectief op binnenlandse routines. Dat helpt.

What keeps you ticking?
Vrienden, familie, en een glimlach op gezichten. Ik spaar mooie herinneringen, en die krijg ik regelmatig cadeau van de mensen om wie ik geef en met wie ik werk.

Laatste nieuws

Evenementen