Herontwikkeling Sijthoff City gaat van start

DEN HAAG - De herontwikkeling van Sijthoff City aan de Grote Marktstraat in Den Haag is van start gegaan. Het gebouw ligt in het drukst bezochte winkelgebied van Den Haag.

DEN HAAG - De herontwikkeling van Sijthoff City aan de Grote Marktstraat in Den Haag is van start gegaan. Het gebouw ligt in het drukst bezochte winkelgebied van Den Haag.

Het verouderde gebouw wordt volledig gerenoveerd. Het toekomstige Sijthoff City krijgt een hoge transparante winkelplint, een bijzondere gevelafwerking en details die verwijzen naar de traditionele architectuur in de omgeving en het symbool van Den Haag, de ooievaar.

Na de renovatie heeft het gebouw ongeveer 4750 m² winkelruimte, verdeeld over de begane grond en eerste verdieping. Hiervan is reeds 1500 m² verhuurd aan River Island. Hierboven wordt in 4 lagen ongeveer 6300 m² kantoorruimte gerealiseerd.

Stichting Den Haag Marketing en Stadsgewest Haaglanden zijn huurders die tijdelijk elders zijn gehuisvest en na de renovatie terugkeren. Hiermee is bijna 70% van de kantoorruimte in het gebouw verhuurd.

Het gebouw krijgt een warmtekoudeopslag-systeem (WKO) met regelbaar thermisch comfort. In de kantoorruimte komt regelbare hoogfrequente verlichting met daglicht- en aanwezigheidssturing en waterbesparend sanitair.

De geplande oplevering van Sijthoff City is eind 2014.

Colliers International is namens Credit Suisse Asset Management Immobilien Kapitalanlagegesellschaft mbH voor het speciale vermogen van CS-Euroreal als gedelegeerd opdrachtgever verantwoordelijk voor de totale herontwikkeling van Sijthoff City. Impact Vastgoedrealisme is verantwoordelijk voor het project management en V8 Architects uit Rotterdam heeft het ontwerp gemaakt.