Huf-gebouw in Rotterdam wordt geopend

ROTTERDAM - Het door Provast herontwikkelde Huf-gebouw aan de Hoogstraat in Rotterdam wordt aanstaande zaterdag feestelijk geopend. Het Huf-gebouw stamt uit 1954 en is ontworpen door Van den Broek en Bakema. Bij de opening krijgt het uit handen van minister Plasterk de status van rijksmonument. Het pand in het Laurenskwartier met drie winkels en 1350 m[sup]2[/sup] kantoorruimte is door Redevco in belegging genomen. Communicatiebureau Into Action Group is vorige maand huurder geworden van de kantoorruimte.

ROTTERDAM - Het door Provast herontwikkelde Huf-gebouw aan de Hoogstraat in Rotterdam wordt aanstaande zaterdag feestelijk geopend. Het Huf-gebouw stamt uit 1954 en is ontworpen door Van den Broek en Bakema. Bij de opening krijgt het uit handen van minister Plasterk de status van rijksmonument. Het pand in het Laurenskwartier met drie winkels en 1350 m2 kantoorruimte is door Redevco in belegging genomen. Communicatiebureau Into Action Group is vorige maand huurder geworden van de kantoorruimte.

Na de herontwikkeling zijn nieuwe huurovereenkomst afgesloten met de winkeliers. De huur voor winkels op de begane grond bedraagt ca € 650 per m2. De huur van de kantoorruimte bedraagt circa € 155 per m2.
Provast kocht het verloederde pand in 2007 van RJB Group uit Amsterdam. Wessel de Jonge Architecten ontwierp vervolgens een renovatieplan, waarbij de karakteristieke glasgevels met staalprofielen behouden werden. De gemeente kende een monumentensubsidie van € 230.000 toe.
Indertijd als schoenenwinkel bedoeld werd het pand naar de nieuwste Amerikaanse inzichten over winkelen ontworpen. Boven de winkels gelegen op de begane grond, de eerste verdieping en in het souterrain werden een magazijnverdieping, drie kantoorverdiepingen en een dienstwoning gerealiseerd (totaal 2750 m2). Opdrachtgever was Anton Huf, eigenaar van een grote keten schoenenwinkels.
Provast werd voor de winkels geadviseerd door VGSA en voor de kantoorruimte door Ooms Makelaars Bedrijfshuisvesting en DTZ Zadelhoff. Parc Makelaars adviseerde de huurder Into Action Group. De restauratie is uitgevoerd door Waal Onderhoud & Renovatie en eind 2009 opgeleverd.