Maersk vestigt zich op Segro Park Amsterdam Airport in Hoofddorp

Segro Netherlands heeft een meerjarige huurovereenkomst gesloten met Maersk. Het Deense scheepvaart- en logistiekbedrijf vestigt zich in het recentelijk voltooide oostelijke deel van Segro Park Amsterdam Airport.

Het warehouse zal de luchtvrachtdivisie van Maersk huisvesten. Maersk heeft onlangs het huurcontract getekend met Segro Nederland, met als resultaat dat de vrachtgigant zich op deze locatie vooral gaat richten op de afhandeling van zijn luchtvrachtvolume.

Het pand op Barnsteen 7 en 8 beslaat 4.000 m² aan magazijnruimte en 1.080 m² aan kantoorruimte. De locatie op Segro Park Amsterdam Airport is een logische keuze voor Maersk, aangezien Pilot Freight Services al lange tijd opereert op dit bedrijvenpark. Maersk nam het Amerikaanse transportbedrijf in 2022 over. Segro zet de bestaande samenwerking voort met de nieuwe organisatie.

Eerder tekende Maersk een huurovereenkomst met Segro UK. In juni 2023 nam het bedrijf hiermee een nieuw magazijn van 64.000 m² in gebruik op Segro Logistics Park East Midlands Gateway.

Naast Segro Park Amsterdam Airport in Hoofddorp heeft Segro Nederland ook locaties in Tilburg en Venray