BNP Paribas Real Estate nieuwe property manager brutalistisch PI59

BNP Paribas Real Estate is aangesteld als Property Manager van PI59, één van de oudste gebouwen van de Amsterdamse Zuidas. Het kantoorgebouw, opgetrokken in brutalistische stijl, is recent vernieuwd en verduurzaamd en wordt het nieuwe hoofdkantoor van Philips Electronics Nederland.

Het kantoor heeft een totaal v.v.o. van 18.750 m². BNP Paribas Real Estate is na oplevering 25 maart 2024 verantwoordelijk voor het Property Management namens de eigenaar van het gebouw, Nuveen Real Estate.

Als één van de eerste gebouwen in het gebied, heeft PI59 aan Prinses Irenestraat 59 de afgelopen decennia de ontwikkeling en groei van de Zuidas meegemaakt. Het gebouw heeft nu een metamorfose ondergaan. De ooit betonnen constructie uit de jaren 70 is nu getransformeerd tot een open, transparant en modern boetiekkantoor, met respect voor het vroegere brutalistische architectonische DNA.

Paris proof PI59

PI59 is herontwikkeld door ontwikkelaar G&S& met welzijn en duurzaamheid als belangrijk doel. Zo hebben hergebruik van het skelet van het oorspronkelijke gebouw, slim materiaalgebruik en maximale energie-efficiëntie bijgedragen aan een duurzame en toekomstbestendige herontwikkeling. Het gebouw is Paris Proof, BREEAM Excellent, WiredScore-gecertificeerd en ontworpen volgens de principes van RE\DEFINE.

Koen Voskuyl, sinds februari van dit jaar directeur Property Management BNP Paribas Real Estate Nederland: “We zijn erg blij dat we geselecteerd zijn als Property Manager voor PI59. De keuze van Nuveen Real Estate bevestigt onze ervaring als beheerder van hoogwaardig duurzaam vastgoed en onze toewijding daaraan.”

De uitbreiding van de beheerportfolio met PI59 is volgens Voskuyl in lijn met de ingezette koers om de positie als vastgoedadviseur in Nederland verder uit te breiden. “Om die ambitie kracht bij te zetten traden 1 juni drie nieuwe collega’s in dienst bij Property Management, te weten Kaj Jansen, Chris Sollie en Bas Huissoon.”

Laatste nieuws

Evenementen