ING RED verkoopt winkelcentrum Op de Brouwerij voor 20 mln euro

AMSTERDAM - ING Real Estate Development verkoopt het winkelcentrum Op de Brouwerij in Enschede voor circa € 20 miljoen aan Velocity European Properties. Het winkelcentrum, ontwikkeld door ING Real Estate Development, is circa 7500 m[sup]2[/sup] (bvo) groot en wordt in twee fasen opgeleverd. De opening van de eerste fase vindt plaats in de zomer van 2010. De tweede fase wordt in de loopt van 2012 opgeleverd. Belangrijke trekkers in het winkelcentrum zijn Jumbo, Etos, Primera en Sanders Supermarkten.

AMSTERDAM - ING Real Estate Development verkoopt het winkelcentrum Op de Brouwerij in Enschede voor circa € 20 miljoen aan Velocity European Properties. Het winkelcentrum, ontwikkeld door ING Real Estate Development, is circa 7500 m2 (bvo) groot en wordt in twee fasen opgeleverd. De opening van de eerste fase vindt plaats in de zomer van 2010. De tweede fase wordt in de loopt van 2012 opgeleverd. Belangrijke trekkers in het winkelcentrum zijn Jumbo, Etos, Primera en Sanders Supermarkten.

De ontwikkeling van winkelcentrum 'Op de Brouwerij' is het slotstuk van de herontwikkeling van het voormalige Grolsch-terrein in de wijk Roombeek. Behalve het winkelcentrum omvat Op de Brouwerij 150 huur- en koopappartementen in verschillende prijsklassen, circa 7500 m2 kantoorruimte en een parkeergarage met 225 plaatsen. Het voormalige brouwhuis wordt herontwikkeld tot een mix van kantoren, winkel- en horecaruimte en lofts/appartementen.
Op de Brouwerij is de eerste aankoop van Velocity European Properties, passend in de strategie om de komende periode een Nederlandse portefeuille van winkelcentra op te bouwen van circa € 100 miljoen.
Velocity European Properties is bij deze transactie begeleid door Jones Lang LaSalle. DTZ Zadelhoff adviseerde ING Real Estate Development.