High-potentials 2017: Pauline Leegwater, Loyens & Loeff

Pauline Leegwater, advocaat, begon in 2007 bij NautaDutilh en stapte in 2016 over naar de praktijkgroep Vastgoed van Loyens & Loeff. Ze heeft ruime ervaring met zowel het ruimtelijk bestuursrecht als het civiele bouw- en vastgoedrecht.

Gepubliceerd in PropertyNL Magazine nr. 2, 28 februari 2017

Hoe ben je op je huidige plek terechtgekomen?
Na al een aantal jaar met veel plezier bij een nichekantoor in het vastgoed werkzaam te zijn geweest, kwam ik er achter dat mijn hart het meest bij de transactiepraktijk ligt. Dan kom je uit bij Loyens & Loeff, het beste kantoor op dit gebied – in mijn ogen in ieder geval. Er was op dat moment geen concrete vacature voor een gevorderde advocaat, maar met een beetje bluf heb ik gewoon contact gezocht naar aanleiding van een advertentie voor een andere vacature in de vastgoedtransactiepraktijk. Gelukkig was de interesse wederzijds.

Meest gebruikte app?
Mijn telefoongebruik is vrij traditioneel: ik bel, whatsapp, lees e-mails en gebruik internet. Daarnaast gebruik ik regelmatig Uber. Geen gezeur meer met wachttijden en afrekenen, de aankomsttijd en route kan je precies volgen: ideaal.

Bijzondere vastgoedinnovatie?
De traditionele gebieden wonen, werken, horeca en winkelen groeien steeds meer naar elkaar toe. In de huidige ‘shareconomy’ en wegens ruimte schaarste zie je veel creatieve concepten ontstaan, die flexibeler en multifunctioneel zijn.

Spannendste klus?
Je eerste grote transactie blijft je denk ik altijd bij; voor mij was dat de aankoop van de gehele kantorenportefeuille van Altera Vastgoed voor Goldman Sachs. Ik heb er mijn eerste tombstone aan overgehouden.