PROVADA Zeventien bouw- en vastgoedbedrijven verbinden zich aan Paris Proof Commitment

Zeventien partijen uit de bouw- en vastgoedsector hebben woensdag op vastgoedbeurs Provada het Paris Proof Commitment van Dutch Green Building Council (DGBC) ondertekend.

Agrodome, Assa Abloy Entrance Systems, Batenburg, Circulairstaal, Comcam, ECHT Estate, Energy Bridge, Folie Effect , HD Groep, Klictet, Provast, Startblock, Tala en Turner & Townsend zetten ’s middags op het ‘Paris Proof Plein’ hun handtekening. Eerder op de dag tekenden ook Hercuton, Revolve Development en RYSE het Paris Proof Commitment. Het aantal ondertekenaars bedraagt nu 94 bedrijven en andere partners. De ambitie van DGBC is om dit aantal de komende maanden uit te breiden.

Met het ondertekenen van het Paris Proof Commitment onderschrijven en verbinden marktpartijen, maatschappelijke organisaties en overheden zich aan de doelstelling om tegen 2040 het energiegebruik in de gebouwde omgeving met twee derde te verlagen en de daarbij horende CO2-emissies terug te brengen. Hiermee lopen de partijen voorop op het Klimaatakkoord dat 2050 als doel heeft.

Werkelijk energieverbruik

De ondertekenaars gaan ieder vanuit hun eigen rol meten op werkelijk energiegebruik en vastgoed versneld verduurzamen voor 2040 en doen dit binnen het CO2-budget voor de gebouwde omgeving in Nederland. Voor de bestaande bouw betekent dat sturen op werkelijk energiegebruik en ingrijpend verduurzamen.

Voor nieuwbouw- en renovatieprojecten sturen ondertekenaars op materiaal gebonden CO2-emissies en toetsen deze aan de doelstellingen per jaar van het CO2-budget. Bovendien brengen de ondertekenaars de partijen om zich heen in beweging om ook Paris Proof te worden.