ZBG en Breevast verkopen woningproject in Frankfurt

ZBG en Breevast hebben een van de grootste woningprojecten van Duitsland verkocht aan Instone Real Estate Group.

Instone gaat het kantoorcomplex aan de Kleyerstrasse 94 in de populaire binnenstedelijke wijk Gallus in Frankfurt am Main transformeren in ruim 1200 nieuwe woningen. Het project beantwoordt aan de groeiende vraag naar meer woningen in de stad. 

Gebiedstransformatie
De investering, bestaande uit een kantorencomplex, kwam in 2003 in het bezit van ZBG en was tot eind 2017 verhuurd aan de onderneming Avaya. De investeringsbeslissing van ZBG en Breevast was gebaseerd op de observatie dat het omliggende gebied zich langzaamaan transformeerde van kantorenwijk naar een woonwijk. ZBG en Breevast speelden in op deze trend en startten een langdurige en intensieve procedure met de gemeente om het bestemmingsplan te wijzigen en de ontwikkeling van woningen mogelijk te maken. Het asset-, ontwikkel- en transactiemanagement werd verzorgd door Breevast. Wanneer het project is afgerond, zullen er ruim 1200 woningen met een totale oppervlakte van 119.000 m², 6000 m² retail en 30.000 m² aan parkeergelegenheid zijn gebouwd.

Verkoop aan Instone
Omdat ZBG en Breevast hebben besloten zich met vastgoedontwikkeling op andere regio’s te concentreren, leidde de realisatie van het residentiële bestemmingsplan tot de beslissing het project te verkopen.