Wereldhave voegt sportscholen toe aan winkelcentra

Wereldhave heeft recent voor haar winkelcentra Sterrenburg in Dordrecht en Cityplaza in Nieuwegein sportschool Basic Fit als nieuwe huuurder aantrokken. 

Het betreft een ruimte van 969 m² in Sterrenburg aan P.A. De Kokplein 107 te Dordrecht en een ruimte van 1.029 m² in Cityplaza aan Raadstede 71 te Nieuwegein. De huurovereenkomsten hebben een ingangsdatum in het derde en vierde kwartaal van 2022.

Functieverbreding

De komst van de sportscholen is in lijn met de Full Service Center strategie voor een beter dagelijks leven, waarin actief wordt ingezet op functieverbreding van winkelcentra. In Dordrecht ging het winkelcentrum de afgelopen jaren stevig op de schop, onder meer met de toevoeging van Jumbo Foodmarket. De Basic-Fit in Sterrenburg komt op de plek van supermarkt Lidl die naar een andere plaats in het winkelcentrum verhuist.

Lees ook: Waarom je juist wel dood gevonden wil worden in Zoetermeer of Purmerend

Ook Cityplaza in Nieuwegein trok het afgelopen jaar de nodige nieuwe huurders aan, waaronder een aantal prominente horecazaken. Ook de parkeergarage onder Cityplaza werd recent vernieuwd, passend bij de wens van de gemeente Nieuwegein om het stadscentrum van de voormalige groeikern levendiger, groener en duurzamer te maken

Nieuwe doelgroep

Pieter Polman Wereldhave over huurder Basic Fit, die nu in vijf Nederlandse winkelcentra van Wereldhave zit: 'Bij het samenstellen van het aanbod in onze centra staat de consument volledig centraal. Hoe kunnen we diens leven makkelijker, beter en ook leuker maken? Naast de zeer sterke functie van het aanbod aan dagelijkse boodschappen kunnen zij in de beide centra terecht voor horeca, fashion, en overige diensten en nu dus ook voor sport. De komst van Basic-Fit verbreedt de huurdersmix, trekt een nieuwe doelgroep en komt daarmee de continuïteit ten goede.'

Grootste fitnessketen

Basic-Fit is met ruim 1.000 clubs de grootste fitnessketen van Europa. Het bedrijf is actief in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje waar meer dan 2,25 miljoen leden dagelijks werken aan het verbeteren van hun gezondheid en conditie.