Wereldhave boekt hogere netto huurinkomsten

Winkelbelegger Wereldhave behaalde in de eerste drie kwartalen van 2024 meer dan € 103 mln aan huurinkomsten, tegenover zo’n € 94 mln in 2023. Dat is een plus van 10,3%.

Wereldhave presenteerde vrijdag de cijfers over de eerste drie kwartalen. In Nederland stegen de stegen de nettohuurinkomsten in de eerste negen maanden van 2024 met 9,4%. tijdens de eerste drie kwartalen van 2024 werden 126 nieuwe contracten getekend met huurders, gemiddeld 9,6% boven de markthuur.

België kwam op +2,1%. In de eerste drie kwartalen van 2024 werden er bij de Zuiderburen 39 nieuwe contracten voor winkelcentra getekend met huurders. Gemiddeld bedroeg dit 12,9% boven de markthuur en 9,2% boven de vorige huur. Alleen in Frankrijk daalden de nettohuurinkomsten: -9%.

De Wereldhave Full Service Centers (FSC's) presteren beter dan de Benelux-markt, met een omzetgroei van +5% en een groei van het aantal bezoekers van +7%. Het bedrijf tekende 10% meer nieuwe huurcontracten boven de geschatte huurwaarden van het onroerend goed. De bezettingsgraad van de winkelportefeuille verbeterde tot 96,2% en het direct kwartaalresultaat per aandeel groeide naar € 0,46.

Door de hogere nettohuurinkomsten zag Wereldhave de waarde van zijn in totaal 21 winkelcentra met 3,4% stijgen ten opzichte van eind 2023, naar €2,2 mrd. De loan-to-value ligt op 42,7%. Wereldhave streeft er naar eigen zeggen naar om dit percentage onder de 40% te houden.

“Hoewel we voor dit jaar geen nieuwe Full Service Center-leveringen gepland hebben, werken onze teams hard aan de oplevering van de centrumtransformatie in Kronenburg in Arnhem en ons winkelcentrum in Nivelles in België”, geeft Wereldhave-topman Matthijs Storm in een persverklaring aan. “De eerste fase van de Kronenburg verloopt volgens plan en binnen budget. We bestuderen ook een nieuw project in Luik en zijn in Brugge gestart met de herontwikkeling en uitbreiding van ons retailpark. Verder zijn we bezig met de integratie van ons Polderplein en Vier Meren-centra in Hoofddorp tot één Full Service Center.”

Laatste nieuws

Evenementen