Voormalig kantoor in Amsterdam-Zuidoost biedt plek aan 400 woningen

Het voormalig belastingkantoor aan de Flierbosdreef in Amsterdam-Zuidoost wordt getransformeerd tot een complex met bijna 400 zelfstandige woningen.

Doniger Urban Developments en Camelot Real Estate hebben daarover een overeenkomst afgesloten met Plegt-Vos. Naar ontwerp van De Loods Architecten biedt het pand straks studio’s en tweekamerappartementen. Tachtig procent is bestemd voor de sociale sector. De rest komt op de markt in de vrije huursector. Daarnaast komt er een ruime lobby waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, een fietsenstalling en enkele commerciële ruimtes. Om het bouwprogramma mogelijk te maken, krijgt het pand twee extra verdiepingen.

“We hebben gekeken hoe de herontwikkeling van dit pand een positieve bijdrage kan leveren aan de omgeving van ArenAPoort. Naast het vergroten van het aanbod aan huurwoningen voor groepen met lagere inkomens, zorgt de aanwezigheid van deze woningen voor meer potentiële klanten voor de commerciële ondernemers in het gebied. Ook brengt de bewoning van het pand meer levendigheid. Hierdoor draagt de transformatie niet alleen bij aan een aantrekkelijker pand, maar ook aan een meer aantrekkelijke omgeving”, aldus Jos Kellenaers van Camelot Real Estate.

De werkzaamheden starten in het vierde kwartaal van dit jaar, de oplevering staat gepland in de tweede helft van 2022. Doniger Urban Developments en Camelot Real Estate kochten in 2017 het kantoorgebouw (16.500 m2) aan Bijlmerplein 395 en Flierbosdreef 2-12 voor € 19 mln.

img
Redacteur
Profiel