Vijftig miljoen euro extra voor startbouw-impuls

Het demissionaire kabinet stelt € 50 mln extra beschikbaar voor de startbouw-impuls. Zo blijkt uit de dinsdag gepubliceerde begroting van Binnenlandse Zaken.

Aanvankelijk was € 250 mln beschikbaar, maar de belangstelling voor de financiële bijdrage van het Rijk is veel groter dan verwacht. Nog dit jaar horen de aanvragers of zij in aanmerking komen voor een bijdrage.

"Te veel mensen in Nederland hebben moeite met het vinden van een betaalbare woning. De vraag naar woningen neemt toe, ook omdat de bevolking groeit. Tegelijkertijd zijn de omstandigheden om te bouwen moeilijker geworden. Bouwkosten lopen op en de rente is gestegen. Een dip in de woningbouw is onvermijdelijk, maar de bouw moet op een zo hoog mogelijk tempo blijven”, aldus minister De Jonge voor Volkshuisvesting.

Naast de startbouw-impuls komt de zesde tranche van de Woningbouwimpuls beschikbaar. Daar is € 300 mln voor uitgetrokken. Vóór de zomer van volgend jaar worden de projecten die impulsgeld ontvangen bekendgemaakt.

Verder heeft het kabinet in 2024 €216,6 mln  gereserveerd voor een nieuwe ronde Regio Deals. Momenteel is de vijfde ronde Regio Deals geopend en kunnen regio’s tot en met 31 oktober 2023 voorstellen indienen. Voor deze tranche is €384,6 miljoen beschikbaar.

 

 

 

img
Redacteur
Profiel