Vestia en BAM Wonen akkoord over groot onderhoud aan 90 woningen in Rotterdam

BAM gaat groot onderhoud doen aan 26 portieketagewoningen aan de Martinus Steijnstraat en 64 portieketagewoningen en 5 bedrijfsruimten aan de Christiaan de Wetstraat, De La Reystraat en Putselaan in Rotterdam. 

De renovatie maakt deel uit van de vernieuwing van de Tweebosbuurt in Rotterdam. De Tweebosbuurt ligt in de Afrikaanderwijk (Feijenoord) in Rotterdam. BAM Wonen voert hier in opdracht van Vestia woningverbeteringen en onderhoudswerkzaamheden uit aan 90 sociale huurwoningen en 5 bedrijfsruimtes. Dit houdt onder meer in isolerende maatregelen aan gevel en dak waardoor het energielabel van een gemiddeld C/D naar A gaat. Portieken worden opgeknapt, mechanische ventilatie wordt vernieuwd en oude cv-ketels worden vervangen door HR-ketels. Ook het binnenterrein wordt opnieuw ingericht.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in bewoonde staat, waarbij BAM Wonen samen met Vestia alles in het werk stelt om de bewoners zo min mogelijk overlast te bezorgen.

De start van de werkzaamheden staat gepland voor oktober van dit jaar, te beginnen bij 26 woningen aan de Martinus Steijnstraat. De werkzaamheden aan de resterende 64 woningen aan de Christiaan de Wetstraat, De la Reystraat en Putselaan starten aansluitend. De verwachte oplevering is rond de zomer van 2021.