Tweehonderd appartementen en leisure in Arnhem-Zuid

Janssen de Jong Projectontwikkeling heeft een intentieovereenkomst afgesloten met de gemeente voor de ontwikkeling van het Olympuskwartier in Arnhem-Zuid.

Doel is een levendig gebied met een complex van 200 appartementen en mogelijkheden voor sport en bewegen te realiseren. Het woonprogramma zal bestaan uit appartementen variërend in grootte van 50 m2 tot 100 m2, zowel koop als (sociale) huur. In het complex komt een parkeergarage. Het gebouw zal tevens beschikken over 3.500 m2 commerciële ruimte. Asr is de beoogd belegger voor de middenhuurwoningen.

Het komende halfjaar stelt de projectontwikkelaar in overleg met de gemeente, de Olympus-partners, omwonenden en andere belanghebbenden een stedenbouwkundig plan op. De gemeente werkt gelijktijdig aan een wijziging van het bestemmingsplan. Streven is om in 2022 met de bouw te starten, waarna het complex in 2024 kan worden opgeleverd. Het team voor de ontwikkeling van het plangebied bestaat naast de projectontwikkelaar uit Faro Architecten (architectuur & stedenbouw), Buro Lubbers (landschapsarchitectuur & stedenbouw), Asr (belegger), twee leisure partijen en BMV Makelaars.

img
Redacteur
Profiel