Totale inkomsten Klépierre dalen in eerste kwartaal 2020 met 4,3%

De totale inkomsten van Klépierre zijn in het eerste kwartaal van 2020 met 4,3% gedaald naar € 316,8 mln.

De daling is met name het gevolg van de verkoop van activa in Hongarije, Portugal en Nederland en een negatief wisselkoerseffect van Scandinavische valuta. De nettohuuropbrengsten van de winkelcentra waren globaal stabiel in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Sinds half maart zijn veel winkelcentra in Europa geheel of gedeeltelijk gesloten om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Vanwege de coronacrisis is de betaling van de huur van april uitgesteld tot de tweede helft van het jaar. Alle landen waar Klépierre actief is, bereiden zich inmiddels voor om de lockdowns op te heffen. De activiteiten in vier Duitse winkelcentra zijn hervat. Ook de heropening van winkels versnelt in Noorwegen, Nederland en Tsjechië, terwijl de sluitingsmaatregelen naar verwachting vanaf half mei geleidelijk zullen worden versoepeld in Italië, Spanje en Frankrijk.

De uitbreiding en herontwikkeling van Hoog Catharijne in Utrecht gaat gewoon door. Wel zal Klépierre de uitgaven voor lopende projecten beperken en zal ze geen nieuwe constructies lanceren, totdat er meer duidelijkheid is verkregen over de impact van het coronavirus op de activiteiten. Bijgevolg kan Klépierre haar ontwikkelingsuitgaven voor 2020 beperken tot € 130 mln.

In de eerste drie maanden van 2020 bleef Klépierre zijn portefeuille stroomlijnen en voltooide het de verkoop van in totaal € 39,8 mln. Ondanks een vertraging op de investeringsmarkt, zet de Groep de onderhandelingen voort met betrekking tot niet-kernactiva, die naar verwachting in de komende maanden zullen worden afgesloten. Op 31 maart 2020 bedroeg de geconsolideerde nettoschuld van Klépierre € 9,0 mrd. De liquiditeitspositie bedraagt € 2,6 mrd.

"In het eerste kwartaal van dit jaar werden de inkomsten van Klépierre nauwelijks beïnvloed door de coronacrisis”, aldus Jean-Marc Jestin, voorzitter van de raad van bestuur. Hoewel het nog te vroeg is om de volledige impact van de situatie op de winst over het hele jaar te beoordelen, blijft Jestin erop vertrouwen dat de hoogwaardige portefeuille, de robuuste balans en een sterke liquiditeitspositie in combinatie met unieke knowhow Klépierre in staat zal stellen de gevolgen van de virusuitbraak te overwinnen.

img
Redacteur
Profiel