Top Vastgoed en FiMek estate geselecteerd voor herontwikkeling Muntpassage Weert

Het Bouwinvest Retail Fund heeft Top Vastgoed en FiMek estate geselecteerd voor de herontwikkeling van winkelcentrum De Muntpassage in het centrum van Weert.

De Muntpassage omvat zo’n 15.800 m² winkelruimte plus een parkeerdek. Het complex dateert uit de jaren ’70 en is medio jaren ’90 door William Properties herontwikkeld. De Muntpassage heeft sindsdien een prominente positie ingenomen binnen het kernwinkelgebied van Weert. Met het vertrek van V&D is het moment gekomen om het centrum aan te passen aan de eisen van hedendaagse retailformats.

Top Vastgoed en FiMek estate ontwikkelen en realiseren de plannen voor eigen rekening en risico. Top en FiMek hebben met De Drie Architecten een nieuw concept voor het winkelcentrum ontwikkeld waarin een aangepaste verkaveling, een nieuwe branchering en een eigentijdse uitstraling voor internationale retailers de kernpunten zijn. Doel van de ontwikkeling is om in nauwe samenwerking met de gemeente Weert op korte termijn tot realisatie te komen.

Top Vastgoed is gespecialiseerd in de herontwikkeling van winkelgebieden. Sinds de oprichting in 2004 heeft Top 16 projecten opgeleverd: meer dan een project per jaar. Top heeft momenteel vier projecten in uitvoering, aan het Koningsplein in Amsterdam, de Hudson’s Bay in Amstelveen, De Gaard in Utrecht en Veenendaal Brouwerspoort.

FiMek estate is in 2005 opgericht door Han Fijen en Joost Mekking, als vastgoedontwikkelaar op het gebied van winkelen, werken en wonen. FiMek is gespecialiseerd op van het management van herontwikkelingsopgaven.