Syntrus Achmea belegt voor pensioenfonds Rabo in Enschede

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens Rabobank Pensioenfonds 117 duurzame, levensloopbestendige woningen gekocht op de locatie van de Twentsche Textiel Maatschappij (TETEM) in Enschede.

Verkoper van de woningen voor het Rabobank Pensioenfonds is Koopmans Bouwgroep, onderdeel van TBI Holdings.

De woningen in het project TETEM IV worden gerealiseerd op de hoek van de Stroinksbleekweg en de Hulsmaatstraat in de wijk Roombeek, die na de vuurwerkramp in 2000 opnieuw is opgebouwd. Met het project wordt de laatste grote locatie in de wijk Roombeek voltooid.

De duurzame appartementen in de nieuwe, ruim opgezette woonwijk variëren tussen de 68 m² en 120 m² en zijn geschikt voor een oudere doelgroep, die in de toekomst mogelijk zorg nodig heeft.

Voor de bewoners zijn ook een gemeenschappelijke binnentuin, een ontmoetingsruimte en 119 parkeerplaatsen beschikbaar. Op de eerste verdieping van het complex grenzend aan de binnentuin komt een gemeenschappelijke ruimte, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Een zorginstelling gaat deze ruimte exploiteren. Net zoals in De Nieuwe Sint Jacob in Amsterdam zal Syntrus Achmea via het woonzorgconcept ‘eef’ sociale contacten tussen huurders stimuleren, zodat zij elkaar eventueel kunnen helpen en eenzaamheid wordt voorkomen.

De werkzaamheden voor de bouw van de woningen zijn inmiddels gestart. De oplevering vindt naar verwachting plaats in het derde kwartaal van 2025.

Laatste nieuws

Evenementen