Storage Share en Rataplan openen vestigingen in Hoofddorp

De leegstaande bedrijfshal aan de Graftermeerstraat 48 in Hoofddorp is in opdracht van eigenaren Minerva Development & Stevaco Vastgoed verbouwd tot de nieuwe vestiging van Storage Share en winkel van kringloopbedrijf Rataplan.

Opslagaanbieder Storage Share creëert circa 220 opslagunits van in totaal 1300 m² voor de particuliere opslagmarkt en kringloopbedrijf RataPlan opent hier zijn 24ste locatie. Vanaf november start de verbouwing en de kringloopwinkel zal begin 2020 te openen.  

De snel groeiende organisaties Storage Share en RataPlan geven op deze manier een passende invulling aan het 4000 m² grote pand. “Deze opslagunits worden voornamelijk verhuurd aan particulieren die op zoek zijn naar een tijdelijke plaats voor inboedels”, vertelt Julian Doorten, mede-oprichter van Storage Share. “Daar waar particulieren juist een tweede leven willen geven zijn ze bij ons aan het goede adres” vult directeur bestuurder Gert-Jan Dekker van RataPlan aan”. 

Derde locatie in Hoofddorp
Doorten verwacht dat de ruimtes snel verhuurd zijn: "We hebben in Hoofddorp al twee andere vestigingen met in totaal 50 ruimtes, deze zitten al geruime tijd vol. De locatie aan de Graftermeerstraat is na de locaties aan de Leisteen dan ook onze derde in Hoofddorp en een mooie toevoeging aan de opslagmarkt in Hoofddorp". 

Storage Share verhuurt op ongeveer 40 locaties leegstaand vastgoed als tijdelijke opslagruimte voor particulieren en bedrijven. Dit zijn enerzijds kantoren die langdurig leeg staan en vanwege de locatie of het voorzieningenniveau niet langer geschikt zijn als kantoorruimte. Anderzijds verhuurt Storage Share bedrijfshallen die compleet verbouwd worden en voor de lange termijn ingezet worden voor de opslag van inboedels en bedrijfsvoorraden.

Werk voor 20 mensen
Stichting RataPlan is een kringloopbedrijf en biedt spullen een tweede leven waardoor het milieu bespaard wordt. Daarnaast is het belangrijkste doel betaald werk bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In totaal biedt RataPlan momenteel aan ruim 850 mensen een betaalde baan. Daarnaast zijn er nog 350 mensen bij RataPlan aan het werk via een werkervaringsplek, stage of als vrijwilliger. Met de kringloopwinkel in Hoofddorp verwacht RataPlan werk te kunnen bieden aan ruim 20 mensen.