Stoneweg neemt Europees platform Cromwell Group over

Vastgoedbelegger en adviseur Stoneweg neemt Europees fondsenbeheerder Cromwell Group over.

De nieuwe entiteit draagt de naam Stoneweg en heeft een gecombineerde AUM (Assets Under Management) van ongeveer € 8 miljard, bestaande uit aandelen- en schuldbeleggingen in de Europese residentiële, licht industriële, logistieke, horeca-, kantoor-, culturele en vrijetijdssectoren. In totaal heeft de nieuwe entiteit meer dan 300 professionals in 25 kantoren.

Het over te nemen Cromwell, dat een notering heeft in Singapore, bestaat uit Europese fondsbeheerplatform en bijbehorende co-investeringen met in totaal €3,9 miljard aan vastgoedactiva onder beheer, gaat naar Stoneweg voor een totaalbedrag van €280 mln, onder voorbehoud van aanpassingen bij de afronding en wettelijke goedkeuringen.

Onder de voorwaarden van de transactie verwerft Stoneweg de volgende assets van Cromwell:

  • 100% belang in Cromwell Europe Limited;
  • 27,8% participatie in CEREIT, een in Singapore genoteerde vastgoedtrust met een portefeuille van € 2,2 miljard;
  • 100% belang in de in Singapore gevestigde Manager van CEREIT; en
  • 50% belang in het Cromwell Urban Italy Logistics Fund

Twaalf landen

In totaal omvat het Europese platform van Cromwell, verspreid over een mix van core-, core+- en value-add fondsen en mandaten, meer dan 160 assets en 1600 huurders, met 14 lokale kantoren in 12 Europese landen.

Onder leiding van de medeoprichters van Stoneweg, Jaume Sabater (CEO) en Joaquin Castellvi (Head of Acquisitions) en de oprichter van Icona, Max-Hervé George (Stoneweg Strategic Shareholder), blijft het gecombineerde platform actief als Stoneweg.

De voltooiing zal naar verwachting in de komende maanden plaatsvinden.

Swiss Bank en de aandeelhouder van Stoneweg, CBH Compagnie Bancaire Helvétique SA, traden op als financieel adviseur van de koper voor de transactie.