Startschot voor woonzorgappartementen in Barendrecht

De nieuwbouw van woonzorgcentrum Borgstede, aan de Marjoleinlaan in Barendrecht, is gestart.

Op 29 juni drukten wethouder Dirk Vermaat, Cees van Boven (bestuurder bij Woonzorg Nederland), Jolanda Wakkerman (voorzitter raad van bestuur bij Laurens) en drie bewoners van Borgstede dit gezamenlijk op een grote rode startknop.

99 appartementen
De nieuwbouw van Borgstede is een ontwikkeling van Woonzorg Nederland. Zorgorganisatie Laurens huurt het gebouw voor de huisvesting, zorg en begeleiding van ouderen met een intensieve zorgvraag. Met 99 ruime appartementen, gezellige buurtkamers en moderne (zorg)faciliteiten is het nieuwe Borgstede een fijne plek om te wonen, werken en verblijven. Ook komen er verschillende voorzieningen, waaronder een beweegkamer en een theater. Het nieuwe Borgstede krijgt, samen met het naastgelegen dienstencentrum en de omliggende zelfstandige seniorenwoningen, een belangrijke sociale functie in de wijk.

Gefaseerde bouw
De bouw van het nieuwe Borgstede is in handen van Dura Vermeer. De aannemer realiseert de nieuwbouw op de plek van het bestaande Borgstede. Dit gebeurt in verschillende fasen. Zo is een deel van het bestaande verpleeghuis al eerder gesloopt. Bewoners en medewerkers hoeven niet te verhuizen. Zij kunnen op hun vertrouwde plek blijven wonen en werken. De eerste vleugel van de nieuwbouw is gereed in 2023 en zal dan in gebruik genomen worden. Het totale gebouw is naar verwachting in 2025 gereed.