Start bouw van 416 huurappartementen op Heycopterrein in Utrecht

Bouwonderneming Plegt-Vos is gestart met de realisatie van 416 huurappartementen op het Heycopterrein in Utrecht, waarvan CBRE Global Investors er 333 zal afnemen.

Woningcorporatie Mitros is de afnemer van 83 sociale huurwoningen. De bouw maakt deel uit van de herontwikkeling van de nieuwe stadswijk Parkhaven aan de westkant van de Utrechtse binnenstad.

De woningen die CBRE afneemt worden onderdeel van het CBRE Dutch Residential Fund, het niet-beursgenoteerde woningvastgoedfonds van de vastgoedvermogensbeheerder.

Heycop is het voormalige terrein van soepfabriek Intertaste en maakt deel uit van een omvangrijk stedenbouwkundig plan waarvoor de uitgangspunten al in 1999 zijn opgesteld door gemeente Utrecht.

Plegt-Vos is samen met vastgoed vermogensbeheerder CBRE Global Investors erin geslaagd om tot goede afspraken te komen met de voormalige eigenaar van de fabriek en de gemeente over de omliggende percelen waardoor de afronding van het laatste deel van de herontwikkeling in Parkhaven kan worden gerealiseerd.

De in totaal 416 woningen worden gebouwd op een terrein van bijna 27.000 m². De woningen worden gerealiseerd in verschillende woonblokken, van urban villa’s tot alzijdige woonblokken.

De totale bouwperiode voor het plan zal naar verwachting ongeveer 3 jaar beslaan waarin de woongebouwen gefaseerd opgeleverd zullen worden.