Start bouw Edge Eindhoven met woningen en kantoorruimte

Woensdag is het ceremoniële startschot gegeven voor de bouw van Edge Eindhoven, een mixed-use project bij het station.

Met in totaal 42.500 m² aan ontwikkeling biedt Edge Eindhoven diverse faciliteiten en voorzieningen, waaronder woningen en een kantoor met een restaurant, een barista, co-working space 'Edge concept space’, een ondergrondse parkeergarage en een groen openbaar toegankelijk pocketpark.

Het project, dat in Q3 2026 zal worden opgeleverd, is ontworpen door MVSA Architects en bestaat uit 175 appartementen en 25.000 m² vvo kantoor. Met tien verdiepingen variërend van 664 m² tot 2741 m² biedt het kantoor diverse mogelijkheden voor zowel grote als kleine gebruikers. Het kantoor zal worden gecertificeerd met Breeam Excellent en Well Core & Shell Gold.

Voorspoedige bouw

Traditiegetrouw vierde Edge de start van de bouw, samen met de bouwcombinatie van VolkerWessels bedrijven Jongen Bouwbedrijven en Van de Van de Ven Tilburg, Bouwinvest, ASR real estate namens ASR Dutch Core Residential Fund, de gemeente Eindhoven en andere betrokkenen, om te toosten op een voorspoedige bouw.

Wethouder Stijn Steenbakkers trapte deze feestelijke mijlpaal af met een warm welkom en korte introductie over de nieuwe ontwikkeling Eindhoven KnoopXL, het gebied rondom het Station Eindhoven Centraal. ‘Met de bouw van EDGE geven we ook het startsein voor de ontwikkeling van Eindhoven KnoopXL en de zuidkant van het Centraal Station,’ aldus wethouder Stijn Steenbakkers (gebiedsontwikkeling Eindhoven KnoopXL en Brainport).

Hoogtepunt

Het hoogtepunt van de dag was de onthulling van street-art kunstenaar Frankey's licht kunstwerk 'Meetingpuntmuts'. Dit speelse kunstwerk van een kat met feestmuts en gloeilamp symboliseert de gezelligheid van Nederlandse cafés, de kleuren van Brabant en de innovatie die Philips en de stad Eindhoven groot gemaakt hebben.

Het ontwerpteam van Edge Eindhoven bestaat uit MVSA Architects, ZUS, DWA, DGMR, INBO, Van Rossum en diens juridische adviseurs NewGround Law en AKD.