ASR koopt derde ontwikkeling Edge in Eindhoven

Edge ontwikkelt in Eindhoven ontwikkelt een derde gebouw, dat is gekocht door ASR Real Estate.

Na ontwikkelingen voor Rabobank en het Rijksvastgoedbedrijf levert Edge in Q3 2023 een complex met kantoren en woningen op naast station Eindhoven Centraal. Edge Eindhoven zal uit twee delen bestaan: een gebouw met 25.000 m² kantoorruimte en een groen atrium, en het tweede gebouw met 14.500 m² woonruimte voor 175 appartementen in de vrije sector.

Edge streeft voor het nieuwe gebouw zowel een Breeam Excellent (duurzaamheid) als een Well Core & Shell Gold (welzijn) certificering na. Het streven is om bij de bouw 25% circulaire, gerecyclede of recyclebare materialen te gebruiken. Alles zal worden vastgelegd in het Madaster-materialenpaspoort, waarbij het uitgangspunt is dat het gebouw kan worden afgebroken zonder materiaalverlies. Bij alle watervoorzieningen, zoals drinkwaterfonteinen, toiletten, tapkranen en douches, wordt ervoor gezorgd dat er tot 40% drinkwater zal worden bespaard. Voor het groene dakterras wordt regenwater opgevangen en ondergronds opgeslagen voor de irrigatie. Op de daken zullen ook zonnepanelen worden geplaatst die het gebouw extra energiezuinig maken en een energiebesparing van ten minste 30% zullen opleveren.

De voorgevel is zo ontworpen dat alle ruimtes veel natuurlijk daglicht krijgen. In het atrium komt een kunstinstallatie die het gebouw verbindt met de Lichtstad. het complex krijgt een parkeergarage realiseren met ruimte voor 252 auto’s en ruim 1000 fietsen, met verschillende laadpunten om elektrisch rijden te bevorderen. Daarnaast komen er in het gebouw een restaurant met een aanbod van gezonde, verse maaltijden, slimme vergaderruimtes, een grote evenementenruimte, open ruimtes voor gedeeld gebruik, een koffiebar, een groen dakterras en een fitnessruimte. De woon- en werkomgeving wordt gemonitord door de slimme infrastructuur van Edge, met functies en voorzieningen die gezondheid en welzijn bevorderen.

Het project in Eindhoven wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen Edge, ASR Dutch Mobility Office Fund en ASR Dutch Core Residential Fund (beleggers), AKD/PWC (juridisch advies) en CBRE en Verschuuren & Schreppers (advies). Het is ontworpen door MVSA Architects. De aanleg van de ruim 4000 m² groenvoorzieningen zal worden uitgevoerd door Zus Landschapsarchitecten.