Start bouw De Entree in Rijswijk

De bouw van het energiezuinige nieuwbouwproject De Entree in RijswijkBuiten is gestart.

In de twee appartementengebouwen komen 32 koopappartementen, 28 sociale huurappartementen en een gezondheidscentrum. Onder toeziend oog van de kopers van de appartementen en huurders van gezondheidscentrum RijswijkBuiten sloegen wethouder Armand van de Laar (RijswijkBuiten en Stadsontwikkeling), Jacco Maan (bestuurder Vidomes) en Annemarie Jol (adjunct-directeur AM) op 28 juni de eerste paal. Lithos bouw & ontwikkeling realiseert De Entree naar het ontwerp van Steenhuis Bukman Architecten uit Delft. De oplevering is naar verwachting in het najaar van 2023.

De Entree wordt gerealiseerd door een intensieve samenwerking tussen gemeente Rijswijk, Harnaschpolder CV, een samenwerking tussen de gebiedsontwikkelaars AM en VolkerWessels Vastgoed, Intercontinental Estate en woningcorporatie Vidomes.

Vidomes realiseert 28 sociale twee- en driekamerappartementen in het appartementengebouw De Berken, aan de Keizersmantelstraat. De energiezuinige huurappartementen worden voorzien van hoogwaardige isolatie, individuele warmtepompen en zonnepanelen. 
De appartementen zijn bedoeld zowel voor 55+’ers die doorstromen vanuit een grotere woning naar een appartement, als voor senioren met een lichte zorgvraag. De appartementen komen boven het gezondheidscentrum, in de nabijheid van andere nieuwe voorzieningen in de wijk zoals een supermarkt en het groene en waterrijke Wilhelminapark. Een ideale ligging voor deze oudere doelgroep.

Harnaschpolder CV realiseert 32 koopappartementen in appartementencomplex De Beuken. Ook deze appartementen worden onder andere voorzien van hoogwaardige isolatie, individuele warmtepompen en zonnepanelen. Daarnaast beschikken alle appartementen over een eigen parkeerplaats.
Naar verwachting wordt het nieuwe ‘Gezondheidscentrum RijswijkBuiten’ eind 2023 in gebruik genomen door de huurders van het huidige gezondheidscentrum RijswijkBuiten aan de Van Rijnweg in deelgebied Sion. Hiermee nemen zij hun intrek in de definitieve vestiging. Het gezondheidscentrum wordt door Intercontinental Estate zeer energiezuinig gebouwd door de toepassing van hoogwaardige isolatie en warmtepompen. 
Naast energiezuinige appartementen en voorzieningen is er in de openbare ruimte van Parkrijk volop aandacht voor groen en water. Zo stroomt regenwater bovengronds af via speciale goten en wordt het water via watergangen en speciaal in te richten groenstroken vertraagd afgevoerd naar omliggende waterpartijen. 
Bovendien wordt er bewust omgegaan met de beschikbare ruimte en mobiliteit. Zo is er minder ruimte voor autoverkeer, per woning wordt er in de buurt 1,3 parkeerplaatsen aangelegd (waarvan 0,3 voor bezoekersparkeren). Als alternatief voor de tweede auto kunnen bewoners van Parkrijk gebruik maken van duurzame deelauto’s en (bak)fietsen die zij kunnen huren bij een van de Hely Hubs, deelmobiliteitspunten in Parkrijk.