Start bouw 55 nieuwe woningen in Havengebied Beilen

Woensdag 22 mei vierde woningcorporatie Woonservice met bewoners, aannemer Koenen Bouw en de gemeente Midden-Drenthe de start bouw van 55 nieuwe energiezuinige woningen in Beilen.

In het Havengebied in Beilen stonden 51 verouderde woningen. De vernieuwing is opgedeeld in twee fasen. Er is gestart met de bouw van 18 eengezinswoningen en 17 levensloopbestendige woningen. Als dit klaar is, worden er nog vier eengezinswoningen en 16 grote eengezinswoningen gebouwd. Er worden zowel huur- als koopwoningen gebouwd.

Veiligheid

Naast de woningen is er ook aandacht besteed aan de nieuwe indeling van de buurt onder meer ten behoeve van de verkeersveiligheid. Er worden extra parkeerplaatsen gecreëerd en er is nagedacht over hoe de nieuwe inrichting ervoor kan zorgen dat de snelheid van auto’s verminderd wordt. Als resultaat wordt De Grote Driestraat opgesplitst in twee woonstraten. In het midden komt een mooie groene strook met parkeerplaatsen.

De plannng is dat de eerste 35 duurzame en energiezuinige woningen in januari 2025 opgeleverd. Aansluitend start Koenen Bouw met de uitvoering van de tweede fase, bestaande uit 20 gezinswoningen. Alle woningen zijn goed geïsoleerd, volledig gasloos en voorzien van zonnepanelen.