Sophie van Oosterom vertrekt naar het Canadese CPP Investments

Sophie van Oosterom verlaat investeringsmaatschappij Schroders Capital om leiding te geven aan de mondiale vastgoedinvesteringen bij Canada Pension Plan Investment Board (CPP Investments).

De Nederlandse Van Oosterom, die sinds 2021 wereldwijd hoofd Vastgoed bij Schroders was, wordt opgevolgd door Nick Montgomery, hoofd Vastgoed in het Verenigd Koninkrijk.

CPP Investments, een Canadees pensioenfonds met een waarde van € 428 mrd en vastgoedactiva van € 30,2 mrd, was op zoek naar een vervanger voor een nieuw global head Real Estate na het vertrek van Peter Ballon eerder dit jaar.

Een goed ingevoerde bron meldt dat Schroders aan een transitieplan werkt, anticiperend op het afscheid van Van Oosterom. Schroders Capital, de particuliere marktinvesteerder met een vermogen van $ 97,3 mrd onder beheer, heeft maandag meteen de promotie van Nick Montgomery tot wereldwijd hoofd van de vastgoeddivisie aangekondigd. De vastgoedactiviteiten van Schroders Capita zijn van strategisch van belang. Het bedrijf beheert meer dan $27,9 miljard aan activa in zestien landen.

Naast de benoeming van Montgomery wordt Roger Hennig hoofd van Continentaal Europa, gevestigd in Zürich. Hennig leidde eerder het vastgoedteam van Schroders Capital in Zwitserland en beschikt over uitgebreide pan-Europese kennis en ervaring.