Schreuder maakt transfer naar Eindhoven

Carlo Schreuder, Directeur Bestaande Stad bij Stadsontwikkeling Rotterdam, verruilt de Maasstad per 1 juli 2023 voor de gemeente Eindhoven. Hij wordt daar directeur Ruimtelijke Economische opgaven. 

Bij de gemeente Eindhoven neemt Schreuder (58) plaats in de directieraad. In zijn nieuwe rol als directeur Ruimtelijke Economische Opgaven beslaan deze opgaven het volledige fysieke domein van de stad inclusief de grote ontwikkeling rond Knoop XL. Eindhoven heeft onder meer te maken met een fikse woningbouwopgave. Recentelijk maakt daarom ook Jos Roijmans een interne overstap als Programmdirecteur Spoorzone naar de functie van Programmadirecteur woningbouw. 

Schreuder werkte tot nu zijn hele werkzame leven in zijn geboortestad Rotterdam, de eerste 21 jaar bij de Kamer van Koophandel en de afgelopen 15 jaar bij de gemeente Rotterdam. Binnen Stadsontwikkeling zette hij zich de afgelopen jaren met name in voor de portefeuille Human Resources, waaronder Leren & Ontwikkelen, Diversiteit & Inclusie en Huisvesting. 

Hij spreekt van een unieke kans. 'Eindhoven staat voor een grote ruimtelijk economische en grootstedelijke ontwikkeling en ze hebben mij weten te verleiden om mijn kennis en ervaring vanuit het voor mij zo vertrouwde Rotterdam in te zetten voor de vijfde stad van Nederland.'

De gemeente Rotterdam heeft de nodige lovende worden voor Schreuder en zijn toekomstige nieuwe werkplek Eindhoven; 'een stad die veel overeenkomsten vertoont met Rotterdam; bruisend, innovatief, creatief en harde werkers. Dus nieuwe mensen en plekken leren kennen vanuit het bestaande werkveld.'

Over een opvolger voor Schreuder heeft de gemeente Rotterdam nog geen andere informatie.