Schiedam klaar voor 3000 nieuwe woningen

De bouw van 3000 tot 3500 woningen tussen NS-station Schiedam Centrum en de A20 kan doorgaan. De gemeenteraad heeft het gewijzigde bestemmingsplan voor de nieuwe wijk Schieveste onlangs vastgesteld.

Na afloop van de beroepstermijn van 6 weken kunnen de voorbereidingen voor de nieuwbouw direct starten. “De gemeente kan nu doorpakken”, zegt de Schiedamse wethouder Antoinette Laan (Wonen). “De aanpassing van het bestemmingsplan Schieveste betekent een enorme impuls voor de stad. Schiedam kan hiermee een goede invulling geven aan de regionale woonafspraken.”

Geen nieuwe beroepen

Schiedam moest het plan voor Schieveste van de Raad van State begin mei herzien. Dat is volgens de gemeente ‘snel en in goede afstemming met de bezwaar makende partij’ gebeurd. De verwachting is dat er geen nieuwe beroepen bij de Raad van State zullen worden ingesteld. mede omdat de Raad van State het beroep tegen het gewijzigde plan heeft beperkt tot de partijen die in beroep zijn gegaan tegen het eerdere bestemmingsplan uit 2021.

Eerste paal eind 2025

In 2017 dienden verschillende partijen zich aan met plannen om in Schieveste woningen, kantoren en commerciële ruimtes te bouwen. Deze partijen hebben zich gebundeld in de Ontwikkelcombinatie Schieveste (OCS), een samenwerkingsverband van Dura Vermeer, Synchroon, Van Omme & De Groot en VolkerWessels Vastgoed.

De gemeente Schiedam en de OCS tekenden op 29 september 2021 de overeenkomst voor aankoop van de grond waarop de eerste 1100 woningen zijn voorzien. Deze eerste fase, Schiehoven, wordt een mix van studentenhuisvesting, middeldure en vrije-sectorappartementen, waarvan 75% in het betaalbare segment valt. De verwachting is dat ontwikkelaar OCS eind 2025 de eerste paal kan slaan.

Laatste nieuws

Evenementen