Reggeborgh wil VolkerWessels weer van de beurs halen

Het investeringsvehikel van de familie Wessels, Reggeborgh, heeft een bod van € 21,75 per aandeel gedaan op alle uitstaande aandelen van VolkerWessels. Dat heeft VolkerWessels bekend gemaakt.

Aartsvader Dik Wessels van het concern bracht VolkerWessels in mei 2017 naar de beurs. Enkele maanden later overleed hij. Destijds zei Reggeborgh dat het investeringsvehikel het bouwconcern naar de beurs bracht om het geïnvesteerde vermogen te spreiden. Overigens behield het zelf nog 67,55% van de aandelen. 

De koers van het aandeel VolkerWessels bewoog zich rond € 18 voordat het nieuws van het bod bekend werd gemaakt. Volgens VolkerWessels bevinden de gesprekken zich in het beginstadium, maar is het nieuws bekend gemaakt omdat de handelsvolumes toenamen. 

De nu geboden prijs van € 21,75 ligt onder de emissiekoers van € 23 per aandeel in 2017.

De familie Wessels heeft een historie met het van de beurs halen en naar de beurs brengen van VolkerWessels. In 2003 werd het bedrijf ook al door Wessels van de beurs gehaald. Tussentijds (2007–2012) heeft CVC nog de helft van de aandelen in het bezit gehad, maar Wessels kocht de investeringsmaatschappij in 2012 tegen een onbekend bedrag uit. 

De koers van VolkerWessels is de afgelopen tijd onder meer door de perikelen rond de zeesluizen in IJmuiden gedaald.