Real IS verwerft winkelcentrum Keizerslanden in Deventer

Vastgoedinvesteerder Real IS heeft winkelcentrum Keizerslanden in Deventer overgenomen van Orange Capital Partners.

Volgens het Kadaster ligt de verkoopprijs op € 32,5 mln. 

Keizerslanden is het drukst bezochte winkelcentrum van Deventer. Het beschikt over 10.807 m2 aan winkelruimte, verdeeld over 33 winkels. Het centrum biedt ruime parkeergelegenheid rondom. Het wijkcentrum heeft voor de inwoners van de wijk Keizerslanden en omliggende wijken een centrale rol in het verkrijgen van de dagelijkse boodschappen. Geplande nieuwbouwwoningen in de naastliggende woonwijk zullen de commerciële kansen voor het winkelcentrum verder vergroten.

“Winkelcentra als Keizerslanden zijn in de afgelopen anderhalf jaar zeer resistent gebleken tegen de nadelige effecten van de coronacrisis. Nederland is een kernmarkt voor Real IS. Naast andere asset classes blijven convenience shopping centres aantrekkelijke investeringen voor onze bestaande en nieuwe vastgoedbeleggingsfondsen”, aldus Axel Schultz, global head of investment management van Real IS.

Na winkelcentrum Rokkeveen in Zoetermeer, de ArenA Boulevard in Amsterdam-Zuidoost en winkelcentrum De Parade in Nootdorp is Keizerslanden de vierde retailaankoop van Real IS in Nederland. Orange Capital Partners werkte de afgelopen drie jaar aan de herontwikkeling van het wijkwinkelcentrum in Keizerslanden.

Real IS heeft zich bij de transactie laten bijstaan door Brickstone Retail Beheer en Houthoff Advocaten. Orange Capital Partners is geadviseerd door CBRE en Loyens & Loeff.

img
Redacteur
Profiel