Q-Park verlengt huur voor vijf parkeergarages in Amsterdam Zuidoost

CBRE Investment Management (CBRE IM) en parkeergarage-exploitant Q-Park hebben overeenstemming bereikt over de langjarige verlenging van de huurovereenkomsten voor vijf parkeergarages (P21, P22, P23, P24 en P25) in de Amsterdamse Poort in Amsterdam Zuidoost.

De parkeergarages tellen in totaal meer dan 1600 parkeerplaatsen en zijn onderdeel van de grootschalige herontwikkeling en transformatie van de Amsterdamse Poort. Q-Park huurt en exploiteert de parkeergarages van Amsterdamse Poort al sinds 2006.

Onderdeel van de herontwikkeling is sloop/nieuwbouw van de parkeergarages P24 en P25. Alle parkeergarages worden voorzien van meer laadpalen en een nieuw parkeermanagementsysteem. In P23 wordt tevens een nieuwe parkeerloge gerealiseerd voor de beheerder Garage P22 is inmiddels voorzien van nieuwe vloeren in lichtere kleuren, Ledverlichting met detectiesensoren, nieuwe bewegwijzering, aantrekkelijkere en gebruiksvriendelijke in- en uitritten en de consumentenentrees naar het winkelgebied hebben een forse upgrade gekregen.

Sisters Janssen

In december 2022 zijn de eerste twee gerenoveerde parkeergarages – P22 en P23 – opgeleverd. Samen met kunstpodium OSCAM in de Poort zorgde kunstenaarscollectief United Painting uit Zuidoost voor kleurrijke muurbeschilderingen in de garage. Onlangs gaf kunstenaarsduo Sisters Janssen de entree en pinruimte een kleurrijke make-over.

Amsterdamse Poort is het belangrijkste winkelgebied in Zuidoost. Het centrum is onderdeel van het Nederlandse winkelplatform dat wordt gemanaged door CBRE Investment Management.

De komende jaren transformeert Amsterdamse Poort naar een multifunctioneel stadshart in het sterk groeiende ArenAPoort gebied in Zuidoost. Een plek die wonen, werken, winkelen, socializen, kunst en cultuur integreert. Onderdeel van de plannen is de toevoeging van ongeveer 600 nieuwe huurwoningen, een vernieuwde Shopperhal, renovatie en vernieuwing van de winkelgevels, meer horeca en speciale ruimtes voor kleinschalige evenementen en een langere (dag en avond) programmering van het gebied.  

Laatste nieuws

Evenementen