Provast koopt kantoorpand voor herontwikkeling stationsgebied Alkmaar

Provast heeft het UWV-kantoor in Alkmaar gekocht van een fonds van Harbert Management Corporation in partnership met Quan Investors.

Het kantoor heeft een oppervlakte van 11.000 m² en staat op een kavel met een oppervlakte van 13.000 m². Het kantoorgebouw is langjarig verhuurd aan het UWV. Provast heeft deze acquisitie gedaan met herontwikkeling als doel.

Het stationsgebied van Alkmaar is door de gemeente en NS aangewezen als ontwikkelgebied. Doel is het creëren van een hoogwaardige stedelijke omgeving met een mix van wonen, werken en recreëren. De herontwikkeling van het UWV-kantoor sluit hierop aan en draagt bij aan de transformatie tot een aantrekkelijk stedelijk knooppunt. Met deze strategische aankoop zet Provast een significante stap in de herontwikkeling van het gebied en geeft daarmee verdere invulling aan haar eigen groeiambitie.

Namens Provast traden WCOA en Loyens & Loeff op. Harbert/Quan werd geadviseerd door Savills, Greenberg Traurig en CBRE (property management). ABN Amro heeft de financiering van het project verzorgd.

img
Redacteur
Profiel