Peter Ruigrok wordt adviseur bij Twynstra Gudde

Peter Ruigrok heeft zich met ingang van november 2017 verbonden aan organisatieadviesbureau Twynstra Gudde als geassocieerd adviseur.

Hij richt zich met het bureau op governance-vraagstukken bij woningcorporaties en werkt hierdoor mee aan het verstevigen van de marktpositie van Twynstra Gudde op dit gebied. Momenteel is Ruigrok toezichthouder in de langdurige zorg bij twee VVT-organisaties, toezichthouder en coach in een familiebedrijf en bestuurder in de culturele sector. Ook is hij zelfstandig adviseur en onafhankelijk voorzitter van het Watertorenberaad, dat zich bezighoudt met stedelijke vraagstukken, van de effecten van de energietransitie en goed opdrachtgeverschap, tot mobiliteitsvraagstukken en de kansen op versnelling van woningbouwproductie.

Ruigrok geeft als geassocieerd adviseur trainingen en adviezen over het verbeteren van de onderlinge samenwerking binnen de Raad van Commissarissen, tussen bestuurder(s) en Raad van Commissarissen, tussen de verschillende organisatieniveaus binnen corporaties en de samenwerking met externe stakeholders. Hierbij past hij onder andere de bij Twynstra Gudde ontwikkelde methodiek van Serious Gaming toe. 

Ruigrok heeft 35 jaar ervaring in de vastgoedsector en gebiedsontwikkeling. Hij werkte bij de gemeentelijke en rijksoverheid, een groot adviesbureau, diverse project- en gebiedsontwikkelaars en bij woningcorporaties als eindverantwoordelijke. Hij heeft bestuursfuncties vervuld bij onder andere AM, Giesbers Groep en Burgfonds/Lips Development. Bij de woningcorporaties was hij interim-bestuurder in de periode dat er veel veranderingen in de sector hebben plaatsgevonden, onder andere bij WSG uit Geertruidenberg. Ruigrok heeft ruime ervaring in belangenbehartiging (onder andere voorzitter Neprom) en sectorinstituten (onder andere voorzitter SWK).