Patrizia verkoopt Aqua Plaza voor € 20,35 mln aan Trinity

Patrizia heeft voor € 20,35 mln het kantoorgebouw Aqua Plaza aan de Paasheuvelweg 9 in Amsterdam verkocht aan Trinity Vastgoed VI.

Dit fonds wordt gemanaged door Attestor LLP. 

Aqua Plaza is al sinds de bouw in 2003 in bezit van Patrizia. Het heeft een verhuurbaar vloeroppervlak van ruim 8100 m² en 98 parkeerplaatsen. Het gebouw is voor ruim 80% verhuurd aan Bugaboo International, dat het als hoofdkantoor in gebruik heeft.  

Emile Poort, hoofd Transactions Management Benelux bij Patriza: ‘Deze verkoop past in onze focus op binnenstedelijke locaties en core zakendistricten. Amsterdam-Zuidoost ondergaat een indrukwekkende transformatie waarin wonen, leisure en kantoorruimte gecombineerd worden. Dit is een trend die we ook zien in andere grote Europese steden. Het huurniveau in de regio is op een hoogtepunt, terwijl leegstandspercentages op een niet eerder vertoond laag niveau zijn. Daardoor konden we een aantrekkelijk rendement behalen voor onze investeerders bij de verkoop van dit gebouw.’   

 Hugo van Woerden, managing director of Asset Manager DutchRE: ‘Het kantoor ligt vlakbij bij andere gebouwen die Trinity onlangs heeft aangekocht, direct tegenover het AMC Ziekenhuis. Met deze aankoop hebben we een belangrijke stap gezet in de realisatie van het AHTC Campus plan. Deze campus bestaat uit een verhuurbaar vloeroppervlak van 100.000 m², verdeeld over acht gebouwen. Hierin zullen bedrijven uit de life sciences en health tech sectoren worden gevestigd.’

Colliers International heeft Patrizia op commercieel gebied begeleid bij deze transactie. CMS Law adviseerde Patrizia op juridisch gebied. Trinity Vastgoed VI is in deze transactie begeleid door DutchRE en Allen & Overy.